BIG for å transformere sveitsisk Transitlager Warehouse til en hip Urban Development

Vi har nylig hatt BIGs dramatiske NY-pyramide, men det travle firmaet har kun varslet oss om enda et fantastisk prosjekt som de begynner på i Sveits. Planen er å omdanne et lager fra 1960-tallet til et multifunksjonelt rom dedikert til krysset mellom kunst, handel, arbeid og levende. Kalt Transitlager, den restaurerte bygningen er en del av en større ombygging av Basels kommende Dreispitz-nabolag, som blir et attraktivt og innbydende bykvarter. Industriområdet er preget av harde linjer, og det renoverte og utvidede lageret vil gjenspeile sin opprinnelse med en moderne vridning på disse geometriene. BIG vil oppdatere eksisterende lager og legge til en utvidelse på toppen av den, som inkluderer et grønt tak, gårdsplassshager, dagslys og utsikt.

BIG var en av flere inviterte firmaer å foreslå konsepter for transformasjon av lageret og deres vinnende forslag går utover bare å renovere den gamle strukturen. BIGs Transitlager-ordning endrer det eksisterende lageret for kommersielt rom og de omkringliggende offentlige områdene, og topplegger det allikevel med et tre-nivå boligprogrammatisk område for å skape en blandebruk av aktivitet. Zig-zag taket volumet er designet for å øke utsikten og dagslys inn i boligene og gi privat gårdsplass plass nok til en hage.

"Vi foreslår en transformasjon av Transitlager som bygger på den industrielle logikken til eksisterende bygg og omegn. Utvidelsen dobler størrelsen på Transitlager og blir en motsatt tvilling - basert på samme struktur, men med en annen geometri. Den kombinerte bygningen blir et spekter av optimale forhold: Fra åpne og fleksible planer til skreddersydde enheter, offentlige programmer til private boliger, levende byrom til fredelige grønne hager og fra kjølig industri til varm og raffinert ", forklarer Andreas Klok Pedersen, BIG Partner .

Den foldede geometri blander seg med utseendet på det omkringliggende nabolaget, men oppdaterer det på en måte å bli mer funksjonell og behagelig for innbyggere og besøkende. Materialer og ferdiginnvendelser på innsiden er utformet for å være sparsomme og appellerer til både kunstnere og bedrifter i funksjonell forstand, samt være luksuriøse. 1960-tallet æra strukturen vil tilby fleksible åpne planer og omfattende bruk av betong.

"Stablering av to gratis strukturer - den ene på toppen av den andre - har generert en ny oppgave på typologien til felles gårdsplass" forklarer Bjarke Ingels. "Hvor den typiske gårdsplassen befinner seg oppslukt av vegger av program, kombinerer takterrassene i Transitlager roen og fellesarealet på gårdsplassen med sollys og panoramautsikt over taket. Et penthouse for folket. "

+ STOR

Samarbeidspartner: Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen

Prosjektleder: Jakob Henke

Lag: Gul Ertekin, Ioannis Gio, Ricardo Palma, Alexandra Gustaffson, Bara Srpkova, Marcelina Kolasinska, Ryohei Koike

Loading...