STOR Vinner Kimball Art Center Konkurranse med sitt Twisting Timber Eco Tower

Bjarke Ingels elsker å stå på ski, så det er ingen tvil om at han er begeistret over at firmaet BIG, bare vant førstepremien for å designe renovering og utvidelse av Kimball Art Center i Park City, UT. BIGs vinnende design har et soaring, vridning, tømmer øko-tårn som betaler respekt for bergverkshistorien til Utah ski byen. Ved å bruke gjenvunnet trestle for strukturen sammen med andre bærekraftige strategier som solenergi, regnvannskolleksjon, en høyytende termisk konvolutt og dagslys, er BIGs tårn helt sikkert en stor uttalelse. Det danske firmaet er best på utkikk etter kontorlokaler i Park City, slik at de kan komme seg til det nye og forbedrede kunstsenteret.

Kimball Art Center fungerer som et lokalt kunstmuseum og et kulturelt senter som tilbyr kunstutdanning og roterende utstillinger. Ligger i en historisk bensinstasjon og garasje på Main Street i Park City, har senteret vokst ut sine eksisterende anlegg. Høsten 2011 inviterte KAC en lang liste av arkitekturfirmaer til å sende inn sine kvalifikasjoner og valgte 5 firmaer til å komme med designforslag for renovering og utvidelse. KAC valgte BIG, Brooks + Scarpa, Sparano + Mooney Architecture, Tod Williams og Billie Tsien Architects, og Will Bruder + Partners.

I løpet av høsten og vinteren ga bedriftene presentasjoner til samfunnet for å introdusere seg selv og sendte inn sine designforslag og modeller, som satt på skjermen for publikum. Siste torsdag 2. februar returnerte alle 5 firmaene å gi endelige presentasjoner til juryen. Vinneren ble kunngjort i dag, fredag ​​10. februar, og nå vil BIG jobbe med KAC på det endelige designet. I avvente av bygodkjennelse og finansiering forventes arbeid å påbegynne våren 2013.

BIGs design for den nye KAC er i stor grad en referanse til den tidligere Silver King Coalition Mine-bygningen reist i 1901, som stod som den høyeste bygningen i Park City i 80 år til den brant til bakken i 1982. Bygget ut av gjenvunnet tømmer, vridvolumet vil være tungt isolert for å danne en stram konvolutt, og en romslig takhage vil bli opprettet for bruk som utendørs arrangement. På innsiden vil rommen inneholde moderne rene linjer, rikelig dagslys og fleksibel blandet bruk plass til utstillinger, arrangementer og filmvisninger. Selv om jurymedlemmene ikke har gitt ut sin anmeldelse eller noen notater på designene, ble de sannsynligvis svekket av Mr. Ingels sjarmerende personlighet, hans referanse til Park Citys gruvehistorie, samt hans bruk av materialer og innlemmelse av bærekraftige strategier. Ingen tvil om dette vil være en velsignelse for Kimball Art Center og et stort tillegg, bokstavelig talt, til skistedet.

+ STOR

Loading...