BIG gjør det igjen! Deres sirkulære museum vinner Grønlands Nasjonal Kunstgalleri Konkurranse

Det har vært en veldig stor uke for BIG. Ikke bare avslørte de bare designene for deres nye boligprosjekt i New York City, men de vant bare en ny konkurranse - denne gangen for å designe Grønlands nye nasjonalgalleri. Det nye museet, som vil overse en av Grønlands vakreste fjorder, kombinerer historisk og samtidskunst i en geometrisk perfekt sirkulær gårdsbygning i fysisk og visuell harmoni med det omkringliggende dramatiske landskapet. BIG lagde sammen med TNT Nuuk, Ramboll Nuuk og Arkitekti på det vinnende designet, som ble enstemmig stemt for alle jurymedlemmer.

Prosjektet består av en perfekt sirkel som projiseres på den bratte skrånende topografien, som vil skape et kontinuerlig flytende galleri med utstillinger (minner oss litt om Kasakhstan-biblioteket). Bygget av hvit betong, museets eksteriør vil patina over tid, tilpasse seg det lokale været og sjøluften. En indre glassring kontrasterer grov og tommel naturen til kysten og havet, trekker utsikten og enda viktigere dagslys for de fleste utstillingsområdene. Under midten av ringen er studio- og atelierverksteder, som er tent med takvinduer og horisontale striper av vinduer integrert i den anlagte gårdsplassen.

BIG og samarbeidspartnere forsøker å bevege seg utover den tradisjonelle, firkantede boksarkitekturen i Nuuk, som ignorerer Grønlands unike natur. Den smelte sirkelformen av det nye galleriet er designet for å være mer i tråd med den omkringliggende naturen. Flere besøkende forventes å strømme til området og vannkanten etter at galleriet er åpent og vil oppmuntre til videreutvikling av en grønn nasjonal identitet gjennom kunst og kultur.

"Grønlands nasjonalgalleri for kunst vil spille en betydelig rolle for grønne borgere og innbyggerne i Nuuk som et kulturelt, sosialt, politisk, urbane og arkitektonisk fokuspunkt som åpner mot byen og verden gjennom sin perfekte sirkulære geometri og form, Sier Bjarke Ingels grunnlegger av BIG.

Loading...