BIG foreslår et skrågrønt tak for Quebecs Beaux-Arts-utvidelse

En nylig konkurranse om å designe utvidelsen av Musée National des Beaux-Arts du Québec, inkludert mange designforslag fra noen av våre favorittarkitekter, inkludert det danske firmaet BIG. Selv om de ikke vunnet utvidelsen (OMA gjorde), foretrekker vi faktisk deres design på grunn av at de inkluderer et skrånende grønt tak (som folk faktisk kan gå på!), Store dagslysvinduer og en feiende dramatisk form.

For tiden ligger museet i tre strukturer av variert historie, formål og arkitektonisk uttrykk, og er altfor liten for typen utstillinger som museet ønsker å være vert for, dermed behovet for å utvide. BIG samarbeidet med Fug? Re Architectes for å designe et forslag til museets ekspansjon, som senteret rundt etableringen av to store fasader utformet som store vinduer for å avsløre de stadig skiftende utstillingene i museet. Omvendt får store mengder naturlig dagslysfilter inn i interiøret og museumsreisende en stor feiende utsikt over Parc des Champs-de-Bataille og gårdsplasser.

De to hovedfasaderne står opp mot hverandre og danner en beskyttet gårdsplass med nabokirken og klosteret. Taklinjene forbinder til bakken og strekker parkområdet på selve bygningen, og besøkende kan mølle om og gå på det grønne taket. På toppen av alt dette vil gamle veksttrær rundt området og kirken og klosteret bli frelst og bevart.

+ STOR

Loading...