Paris PARC: BIG + OFF Vinn Konkurranse for å designe Sorbonnes nye forskningsenter i Paris

Frankrikes ledende universitet for vitenskap og medisin vil snart ha et nytt forskningsenter i hjertet av Paris designet av BIG og OFF Architecture. Det nye tverrfaglige forskingssenteret, Paris PARC, ligger mellom Jean Nouvels Institut du Monde Arabe og den åpne grønne parken på Jussieu Campus. I samsvar med det tette urbane stoffet tilpasser bygningens geometri til de omkringliggende bygningene, mens den fortsatt er optimalisert for visning, dagslys og tilgjengelighet. Toppet med en grønn takpark, oppfordrer Paris PARC samspillet mellom forskerne og en mer visceral forbindelse til selve byen.

Som et speil forsøker den lunte bygningen å blande seg inn i omgivelsene og passer inn i den tette konteksten av universitetsbygninger fra forskjellige historiske perioder. Ligger på den kjerneformede aksen til Notre Dame-katedralen, åpner Paris PARC seg opp mot torget Institut du Monde Arabe og parken. Bygningens geometri bretter seg og bøyer for å være en god nabo, men er fortsatt optimalisert for naturlig dagslys inni og utsikt fra innsiden.

"Som en form for urbane eksperiment er Paris PARC et avtrykk av presset i sin urbane kontekst. Kombinert i en super tett sammenheng - når det gjelder rom, offentlige strømmer og arkitektonisk historie - blir PARC utformet som en kjede av reaksjoner på de ulike eksterne og interne krefter som virker på den. Oppblåset for å tillate dagslys og luft å gå inn i hjertet av anlegget, komprimert for å sikre dagslys og synspunkter for de nærliggende klasseromene og sovesaler, løftet og dekomprimert for å tillate publikum å komme inn fra både plaza og park og til slutt vippe for å gjenspeile den spektakulære utsikten av Paris-skyline og Notre Dame til pariserne. "- Bjarke Ingels, grunnlegger, stor.

En sentral canyon kutter gjennom midten av bygningen som gir tilgang fra den ene siden til den andre, samt en måte for lys å infiltrere inn i hjertet av laboratoriene. Atriumet er også vert for en rekke uformelle møterom for å oppmuntre til samhandling og en offentlig trapp vindes opp gjennom bygningen og ser inn på laboratoriene. Transparente vegger sikrer visuelle forbindelser mellom laboratorier og kontorlokaler samt infiltrer naturlig lys. Trappen fører opp til en fakultetsklubb og en offentlig takterrasse, som er dekket av vegetasjon, og tilbyr panoramautsikt mot Notre Dame og skylineet i Paris. BIG and OFF samarbeider med Buro Happold for ingeniørarbeid, Michel Forgue konsulenter og miljøingeniør Franck Boutte på forskningscentret på 15.000 kvadratmeter for Sorbonnes vitenskapelige universitet Universit? Pierre og Marie Curie i Paris.

+ STOR

Loading...