Pixelated Apartment Complex maksimerer lys og grønt rom

Pixelated design er tilsynelatende på vogue nå, og BIG legger til typologien med Taipei City Wall, et samfunnstårn som består av stablede boligblokker. BIG ordnet boksens layout på en måte som maksimerer områdets område for å gi mer lys for hver bolig og tilgang til grønt rom samt rekreasjonsområder. Resultatet er et boligkompleks med betydelig urban tetthet som fremdeles beholder mange av de forstadskvaliteter som noen begir, som tilgang til åpen plass og mye lys.

For tiden pågår, vil Taipei City Wall benytte seg av et 82 000 kvadratmeter område i Taiwan. Designprosessen for boligkomplekset forestilte en rekke bokser stablet på hverandre, og etterlater hull mellom hver boks for å gi inn lys og oppmuntre til naturlig ventilasjon. BIG stakkede først boksene lineært og vertikalt, og kondenserte deretter tårnet i en trekkspillsmodell, etterlot en tredimensjonal tavlerfasade.

Hver boks måler 15 x 15 x 15 meter og overlapper nok til at en heisaksel kobler seg til høyeste etasje. Noen av hullene mellom boksene er smale og tillater bare lys og luft gjennom, men noen er mye større og gir plass til et fellesskapsprogram. Fem forskjellige typer rom er tilgjengelige for beboerne; en grønn skog hvor du kan nyte en spektakulær utsikt over byen, en japansk steinhage for avslapning og nedsenking, en trebassenghage hvor du kan ta en svømmetur, en lekeplass for barna og til slutt en takterrasse i 25. etasje . Håpet på designet er at den store rekreasjons- og grønne områder skaper et sted for lokalsamfunn å vokse og utvikle seg.

Loading...