BIG avslører vakre underjordiske gamle Hellerup Gymnasium satt under en Molehill Courtyard

Det er en fantastisk ny idrettshall på Gammel Hellerup videregående skole rett nord for København, men du kan savne det ved første øyekast. Den anerkjente internasjonale arkitekturfirmaet BIG slantet smart et multifunksjonelt gymnasium under den eksisterende gårdsplassen, og blander en sosial arena oppe med et nytt sportsanlegg nede under. Sluttresultatet kombinerer sømløst et nytt, miljøvennlig anlegg i skolens eksisterende arkitektoniske rammeverk, samtidig som det legges til et spennende og dramatisk bakkeformet sosialsamlingsrom.

«I stedet for å plassere hallen utenfor skolen og spre samfunnslivet videre, sier grunnleder Bjarke Ingels, tidligere student på videregående skole,« vi har skapt et nytt fokuspunkt og en sammenheng mellom skolens eksisterende anlegg. »

Gammel Hellerup Gymnasiums hvelvede tak, bygget med unikt buede tømmerbjelker, dobler som en indre og utvendig hud som også gir støtte til det nye gårdsplassens dekk som svulmer inn i en liten høyde over. Den skulpturelle gårdsplassen har ubehandlet eiketre og skreddersydde hvite emaljebelagte stålbenker som lyser opp med lysdioder, som tjener som eneste belysningskilder til gårdsplassen om natten. I en nikk til Ingels 'gamle videregående matematikklærer og aksiom "-formen følger funksjonen," utviklet designteamet geometrien til det buede taket fra den matematiske banen til en kastet ball.

Den sunkne 1100 kvadratmeter idrettshall ble senket fem meter under sentrum av skolens gårdsplass, og den kan også brukes til eksamensseremonier og andre sosiale arrangementer. Anleggets plassering underjordisk sikrer et komfortabelt inneklima, med oppvarming generert av solcellepaneler installert rundt eksisterende bygninger. Takets gittermønster tillater også dagslys å trenge ned i hallen, noe som reduserer behovet for kunstig lys.

Loading...