Mid-century bungalow i Sydney er innpakket i en fantastisk slatted tre skjerm

En aldrende 60s bungalow i Sydney ble forvandlet til et lyst, moderne rom ved hjelp av en slatt wood-skjerm som bidrar til å kontrollere mengden lys inn i hjemmet og gir innbyggerne rikelig med privatliv fra gaten. Sydney-baserte Bijl Architects ble belastet med å oppdatere det mørke, lukkede rommet og gjøre det til et åpent og lyst hjem at hele familien kan nyte sammen.

Kalt "Escu" -huset - Escu er gammelt fransk for skjold - plassen er nå lyst, åpen og ser moderne og forskjellig fra gaten. Det opprinnelige hjemmet hadde en stor veranda på forsiden, som ble fjernet for å få plass til en utvidet stue. Det trange interiøret ble åpnet for å skape delte boarealer som kan huse store grupper.

Relatert: Prisbelønte renovering skråstrek i midten av århundrets hjems karbonavtrykk med 80%

Treskjermen vikler rundt hjemmeens originale mursteinekster på forsiden, og legger til tekstur og varme. "Innpakning i rommet, gjør denne fasadebehandlingen nordlys inn i fronten av huset og lar vinduene åpnes bredt mens du holder en buffer fra gaten," sa arkitekten. Skjermen er synlig fra innsiden av hjemmet, og tømmerplatene gir en følelse av tilkobling til verden utenfor.

Innvendig ble huset åpnet for å forbinde mellomrom som tidligere ble separert. Der veggene ble igjen, ble de malt i hvitt for å ytterligere forbedre følelsen av lys og rom. En slattet treskjerm i hovedhallen i hjemmet husker trefasaden på forsiden av hjemmet.

Loading...