COBE vinner første pris for sykkelvennlig Norreport stasjon i København

COBE Architects blasted bort sine konkurrenter med et sexy og sykkelvennlig nytt design i den siste konkurransen om å redesigne Københavns Norreport jernbanestasjon. Nesten retro i sine linjer, er arkitektens visjon om den nye stasjonen sammensatt av en serie avrundede, flytende tak som er satt på slående glasspaviljonger. Siden sykkel er et foretrukket transportmiddel i København, var rikelig med sykkelparkering en hovedtrekk ved den nye strukturen, og andre grønne funksjoner vil omfatte energieffektiv belysning og naturlig ventilasjon.

Norreport jernbanestasjon er den travleste jernbanestasjonen i den danske hovedstaden, med over 25 000 mennesker som går gjennom det daglig. Hovedbestemmelsene for det oppdaterte transportnavet var at det kunne imøtekomme mange passasjerer og mange sykler, og også være et sted hvor folk kan samle og koble seg til hverandre. I et forsøk på å gjøre stasjonen enda mer praktisk, kan passasjerene lett slippes ut på gaten sammen med ønsket inngang, eller sykle og forlate dem på stasjonen.

Elleve ventilasjonstårn er plassert rundt torget, noe som vil hjelpe naturlig å kjøle og ventilere togplattformen nedenfor. Disse tårnene fungerer også som informasjonsbrett og plaza belysning, ved hjelp av LED-skjermer og energieffektiv belysning for å lede passasjerer til sine avgangstog. Tårnene kan også brukes til reklame, kunngjøringer og kulturelle arrangementer.

Loading...